Jag som står bakom SE*Eventus  Dolls heter Josefine Erlingsson och bor i centrala Eksjö sedan 2013 med mina fyrbenta vänner. Jag har alltid varit en sann djurvän, i mitt hem går alltid djurens välmående först. Det är en småskalig uppfödning jag bedriver med max två kullar per år. 

I min uppfödning strävar jag efter att föda upp stor friska och vältypade katter med gott temprament. Alla katter som används i min avel är ultraljudade hjärta och njurar, utan anmärkningar som resultat. I mellanåt åker vi även på utställningar för att se att jag är rätt ute.

Hur det hela började: 

Redan som liten var jag intresserad av avel och genetik men då var det hästar som jag drömde om att föda upp. Självklart insåg jag senare att det inte är praktiskt genomförbart med jobb osv. 

Sommaren 2012 skaffade jag min första Ragdoll IDP*Ekryda Eivor da Vinci efter att min huskatt Berra gått bort i en bilolycka. Anledningen att det blev just en ragdoll var att jag letade efter en ras med Berras goda psyke och rasbeskrivningen för ragdolls var en nästan exakt match. Under hösten läste jag på om kattavel och rasen, nu hade jag bestämt mig, jag skulle starta ett katteri. Stamnamn ansökan skickades in till Sverak och jag kontaktade Eivors uppfödare Per-Owe Saleryd och frågade om jag fick använda Eivor i min avel. Vilken lycka det fick jag. 

Då vi skulle flytta när Eivor var 1 år valde jag att vänta med första kullen lagom till att den nya lägenheten var renoverad och klar vilket dröjde ändå till 2014. Så den sommaren fick Eivor sin förstakull på 6 kattungare utan några komplikationer. Och senan var vi igång!